Listă de conținut:

  1. Planificați-vă baby shower pas cu pas 
  2. Cadouri pentru baby shower - cadouri pentru copil și suveniruri pentru mama
  3. Cadouri practice pentru copil 
  4. Cadouri pentru viitoarea mamă
  5. Cadouri DIY - cadouri din inimă
  6. Experiențe și amintiri ca un cadou

Inițial, baby shower-ul a fost o oportunitate de a oferi sprijin și sfaturi viitoarelor mame, mai ales într-o perioadă în care informațiile despre maternitate nu erau atât de ușor de accesibile ca în prezent. De-a lungul anilor, baby shower a evoluat într-un eveniment mai festiv și mai vesel. Acum această petrecere este o ocazie nu numai de a împărtăși sfaturi și experiențe, ci mai ales de a celebra liber așteptarea bucuroasă a unui nou membru al familiei. 

Planificați-vă baby shower pas cu pas 

Petrecerile baby shower sunt organizate cel mai adesea de surorile, prietenele și colegele femeii care așteaptă un copil. Momentul ideal pentru a organiza un baby shower este, de obicei, ultimul trimestru de sarcină (în jurul lunii 7-8 de sarcină), când viitoarea mamă se simte încă confortabil, dar nașterea copilului este deja destul de curând. 

Cum să organizați o astfel de petrecere și ce cadouri să dați mamei viitoare? Să verificăm!

  • Locul de desfășurare a recepției – luați în considerare numărul de invitați și preferințele viitoarei mame. O petrecere Baby Shower poate fi organizată într-o atmosferă confortabilă, familiară sau puțin mai elegantă și oficială, într-un local închiriat, cafenea sau restaurant.
  • Leitmotiv-ul petrecerii – vă puteți inspira din lucrurile, culorile sau activitățile preferate ale viitoarei mame sau puteți opta pentru teme clasice pentru bebeluși. Cele mai populare motive includ culorile albastru și roz și temele florale. Alegerea unei teme specifice vă va ajuta la potrivirea decorațiunilor, invitațiilor și meniurilor. 
  • Invitațiile ar trebui să reflecte atmosfera recepției și să includă toate informațiile necesare: data, locul, ora și indicații privind orice dorință specială de cadouri. Puteți alege invitații pe hârtie sau electronice, în funcție de preferințele și de nivelul de familiaritate cu participantele la petrecere.
  • Decorațiunile trebuie să fie în concordanță cu tema aleasă. Puteți opta pentru a cumpăra decorațiuni gata făcute sau le puteți pregăti singure, ceea ce va adăuga o notă personală petrecerii. 
  • Meniul pentru baby shower ar trebui să nu fie greu, ușor de împărțit și ușor de mâncat de oaspeți. Comandați servicii de catering sau inspirați-vă din rețetele de mini-gustări, cum ar fi sandvișuri, tortilla, frigărui de fructe și dulciuri, cum ar fi fursecuri și deserturi cremoase în cupe mici. La Baby Shower nu se servește alcool – optați pentru sucuri proaspete, ceaiuri din plante și ceaiuri aromate, cafele. Atunci când vă planificați meniul, nu uitați să luați în considerare opțiuni pentru vegetarieni, vegani și persoane cu alergii alimentare.

Elementul inseparabil pentru baby shower sunt tot felul de jocuri și provocări. Jocuri precum ghicitul prenumelui bebelușului, îmbrăcarea unei păpuși la timp sau crearea unor cântece amuzante despre maternitate se vor dovedi excelente. Dacă printre invitații se numără mame cu experiență, acestea vor dori cu siguranță să-și împărtășească gândurile despre maternitate – rezervați timp pentru acest lucru. De asemenea, ar fi o idee bună să se creeze o carte cu sfaturi pentru viitoarea mamă… nu neapărat în serios! 

Cadouri pentru baby shower – cadouri pentru copil și suveniruri pentru mama

Alegerea unui cadou pentru baby shower este o ocazie excelentă de a-i arăta viitoarei mame cât de importantă este pentru tine. Iată câteva idei de cadouri care includ nu numai practicele accesorii pentru micuțul, ci și cadouri și suveniruri oferite din inimă.

Pepco infografic despre baby shower

Cadouri practice pentru copil 

Cadourile din această categorie sunt întotdeauna binevenite, mai ales atunci când îi pregătesc pe viitorii părinți pentru sosirea unui nou membru al familiei și le pot ușura sarcina de a se ocupa de micuțul lor. 

  • Trusa de îngrijire a nou-născutului – inclusiv articole de toaletă delicate, termometru de baie, prosoape moi.
  • Scutece reutilizabile ecologice – fabricate din materiale de înaltă calitate, delicate și sigure pentru piele și prietenoase pentru mediu.
  • Port-bebe sau fașă de purtat nou-născut – utile încă din primele zile de viață ale bebelușului, facilitând îngrijirea micuțului.
  • Jucării pentru bebeluș – este recomandabil să alegeți jucării pentru bebeluși care stimulează și sprijină dezvoltarea bebelușului, cum ar fi o carte senzorială moale, cuburi senzoriale, jucării pentru dentiție sau zornăitoare. 

Cadouri pentru viitoarea mamă

O femeie însărcinată privește cu zâmbetul pe buze baloane colorate la petrecerea baby shower

Un baby shower nu este doar o ocazie de a sărbători nașterea apropiată a unui copil, ci și un moment pentru a avea grijă de viitoarea mamă. 

  • Un card cadou la spa – va oferi un moment de relaxare și odihnă viitoarei mămici pentru a o ajuta să se pregătească pentru o perioadă plină de provocări.
  • O geantă elegantă pentru accesoriile bebelușului –  funcțională și la modă în același timp. Puteți cumpăra unul dintre modelele de top din această categorie (de exemplu, cu o înscripție mare „mum”) sau puteți opta pentru a comanda o geantă personalizată. 
  • Cărți despre maternitate – pline de sfaturi practice și instrucțiuni despre cum să vă îngrijiți copilul. 

Cadouri DIY – cadouri din inimă

Cadourile făcute individual au un caracter personal și unic. Ce cadou poți să pregătești tu însuți?

  • Pulovere, șepcuțe, șosetuțe – hăinuțe pentru bebeluși tricotate manual din fire moi și sigure pentru piele (de exemplu, bumbac sau lână merinos).
  • Album pentru copil – un album personalizat pentru ca mama să înregistreze momentele și amintirile importante.
  • Jucăriile croșetate – moi, sigure și făcute cu dragoste – vor fi un cadou frumos și unic.

Experiențe și amintiri ca un cadou

Cadourile din această categorie sunt o modalitate excelentă de a le oferi viitorilor părinți amintiri de neuitat sau abilități valoroase. O idee universală de cadou pentru un baby shower este un voucher pentru o ședință foto maternitate. Puteți alege, de asemenea, să le oferiți părinților un curs de prim ajutor sau o invitație la o serie de seminarii web despre îngrijire și educație parentală. Care este ideea ta despre baby shower?