Listă de conținut:

  1. Calendarul de sarcină trimestru cu trimestru, săptămână cu săptămână
  2. Trimestrul unu – primele 12 săptămâni de sarcină
  3. Trimestrul doi – următoarele 14 săptămâni de sarcină
  4. Al treilea trimestru – ultimele săptămâni de sarcină
  5. Pregătirea pentru nașterea unui copil 

Perioada de sarcină este unică din multe puncte de vedere. Nu este doar o perioadă de așteptare pentru nașterea unui copil, ci și o etapă de schimbări enorme în corpul unei femei. Calendarul nostru de sarcină te va ajuta să afli mai multe despre acest subiect. Informațiile pe care le conține îți permite să fii la curent cu evoluțiile actuale și să te pregătești în mod conștient pentru nașterea și îngrijirea ulterioară a micuțului tău.

Calendarul de sarcină trimestru cu trimestru, săptămână cu săptămână

Perioada sarcinii este de 9 luni, care sunt împărțite în 3 trimestre sau 41 de săptămâni. Mai jos, vei găsi informații cheie despre ce transformări au loc în timpul diferitelor etape ale sarcinii.

Trimestrul unu – primele 12 săptămâni de sarcină

  • Dezvoltarea embrionului începe în a treia săptămână de sarcină. Cum este posibil acest lucru? Perioada de sarcină se calculează din prima zi a ultimei perioade menstruale. 
  • În cea de-a treia săptămână de sarcină are loc fecundarea și implantarea embrionului în endometru. Deși dimensiunea embrionului în acest stadiu este mai mică de o jumătate de milimetru, în corpul femeii încep deja să aibă loc schimbări hormonale.
  • În următoarele săptămâni ale primului trimestru este necesar să faci examinări ginecologice pentru a confirma sarcina, precum și pentru a avea grijă de tine. 
  • În a doua jumătate a primului trimestru pot apărea diverse neplăceri de sarcină: greață, senzație de sânii umflați, somnolență. În această etapă, organele vitale ale bebelușului sunt deja în curs de dezvoltare, iar inima acestuia începe să bată. 

Primul trimestru de sarcină este un moment în care trebuie să ai grijă de tine, să mergi la ginecolog la datele stabilite, să efectuezi testele prescrise și să planifici încet-încet lucrurile de care va avea nevoie copilul. Este important faptul că nu sunt necesare resurse colosale în acest scop. Accesorii pentru bebeluși la prețuri excelente vei găsi la Pepco.

Infografia Pepco: Ce să cumperi pentru o femeie însărcinată? 

Trimestrul doi – următoarele 14 săptămâni de sarcină

În timpul celui de-al doilea trimestru de sarcină are loc o dezvoltare dinamică a fătului. Între a treisprezecea și a șaisprezecea săptămână de sarcină este posibil chiar să simți mișcările copilului. De obicei, înainte de a douăzecea săptămână de sarcină este posibil să se determine sexul copilului la ultrasonografie. 

Corpul femeii suferă alte modificări în timpul celui de-al doilea trimestru de sarcină. Pofta de mâncare poate crește, iar multe doamne se confruntă apoi și cu un anumit disconfort la nivelul coloanei vertebrale din cauza abdomenului în creștere și a greutății corporale. Acesta este un moment bun pentru a trece deja la îmbrăcăminte confortabilă – inclusiv la cea specifică sarcinii. Acesta este momentul în care seturile de trening confortabile, colanții și rochiile tricotate pot fi de folos.

Al treilea trimestru – ultimele săptămâni de sarcină

Bebelușul în curs de dezvoltare continuă să crească și începe deja să își deschidă ochii. În jurul săptămânii 31-34 de sarcină, bebelușul poate fi deja în poziția de naștere. Data aproximativă de naștere se încadrează între a 40-41 săptămână de sarcină, dar depinde mult de circumstanțele individuale. Așadar, este o idee bună să ai deja bagajul de spital pregătit la această etapă – dacă se dovedește că travaliul va începe mai devreme, vei fi pregătită.

Sarcina avansată este, de obicei, foarte vizibilă. Corpul femeii este vizibil modificat – abdomenul mai mare poate cauza unele probleme atunci când se apleacă. Acesta este un moment bun pentru a încetini puțin ritmul, pentru a te relaxa și pentru a avea grijă de bunăstarea ta. Merită deja să-ți intensifici eforturile pentru a completa geanta pentru spital și tot ceea ce trebuie pregătit pentru camera copilului. Nu trebuie să călătorești departe și să cheltui mult pentru acest tip de cumpărături. La Pepco vei găsi pături și cuverturi, accesorii pentru bebeluși, haine pentru copii și multe alte articole utile pentru îngrijirea micuțului tău. 

Pregătirea pentru nașterea unui copil 

Femeia însărcinată ține pantofii pentru bebeluși pe burtica ei 

Unele persoane încep să pregătească geanta pentru spital și lucrurile necesare pentru bebelușul lor încă din primele săptămâni de sarcină. Alții amână aproape până în ultimele zile de sarcină. De fapt, este greu de spus care este cel mai bun moment pentru a cumpăra accesorii pentru bebeluși, haine, un pătuț sau un leagăn. Important este să te ocupi de acest lucru în momentul care îți convine și suficient timp înainte pentru ca totul să fie gata la timp pentru naștere. 

Pepco are o oferta bogată pentru bebeluși și copii, dar și pentru femeile însărcinate. Profită de sortimentul nostru pentru a avea grijă de garderoba ta pe toată durata sarcinii. În gama noastră te așteaptă costume de trening confortabile pentru femei, colanți, tricouri, lenjerie de corp pentru alăptare și multe alte articole. Dacă ai nevoie și de papuci și de un halat pentru spital, vei găsi și aceste articole pe rafturile noastre și la prețuri foarte accesibile. Sarcina implică oricum o mulțime de cheltuieli, așa că nu merită să plătești prea mult pentru articolele care nu vor fi necesare decât pentru o perioadă scurtă de timp, cum ar fi hainele de maternitate menționate mai sus sau hainele pentru bebelușul care va crește foarte repede. Vizitează Pepco și completează-ți setul pentru maternitate și nou-născuți!