Listă de conținut:

  1. Cadou pentru bunica, cadou pentru bunicul
  2. Idei de cadouri de Crăciun comune pentru bunici
  3. Cadou de Crăciun pentru bunica
  4. Cadou de Crăciun pentru bunic
  5. O scrisorică cu felicitare împodobită cu desene ca un cadou de Crăciun pentru bunica
  6. Rama foto ca un cadou pentru bunicul
  7. Cadou de Crăciun personal pentru bunica și bunic

Pregătirea unui cadou pentru Bunica și Bunicul de Sfântul Nicolae sau de Crăciun este ocazia perfectă pentru a stârni creativitatea copiilor și a-i învăța valoarea dăruirii. Vom arăta cum să-i implicăm pe cei mici în procesul de creație, de la selectarea ideii, prin realizarea și până la oferirea cadoului, pentru a face din această tradiție de familie o experiență de neuitat pentru ei și o ocazie de a-și exprima sentimentele față de bunici.

Sezonul festiv pe care toți copiii îl iubesc, vine în curând. Merită să-l învățăm pe copilul nostru că darurile nu sunt doar plăcute la primit, ci și la oferit. Copiii mici sunt foarte dornici să se implice în pregătirile de Crăciun și să pregătească cadouri. Perioada Crăciunului este adesea petrecută în familie și este o idee bună să vă convingeți copilul să pregătească cu noi un cadou de Crăciun pentru bunici. Cum să îl ajutăm în acest sens și ce idei să-i sugerăm?

Cadou pentru bunica, cadou pentru bunicul

Cadourile pe care le pregătim împreună cu copiii pentru bunici, pot fi confecționate manual sau cumpărate. Însă, este important ca acestea să fie potrivite pentru persoana vizată și să fie pe gustul acesteia. Nimănui nu-i plac cadourile care arată că și cum ar fi fost cumpărate pe fugă și fără să țină cont de gusturile destinatarului. Uneori ne dorim să cumpărăm cu forță ceva foarte original, dar adevărul este că de obicei tocmai cadourile clasice sunt cele care se dovedesc a fi un succes.

Chiar înainte de a începe să căutați un cadou, gândiți-vă împreună dacă vreți să faceți un cadou pentru bunicii de Crăciun sau să cumpărați ceva separat și individual pentru fiecare dintre ei.

Cadou de Crăciun învelit în hârtie, legat cu o fundă și decorat cu o prăjitură.

Idei de cadouri de Crăciun comune pentru bunici

Dacă te-ai decis că preferi să cumperi un singur cadou de Crăciun pentru bunica și bunicul, optează pentru ceva care să le placă amândurora. Ar putea fi ceva legat de viața lor comună, de interese sau de amintiri. Ce cadou comun de Crăciun să alegeți pentru bunici de la o nepoată sau nepot?

  • Album cu fotografii de familie – tuturor le place uneori să-și amintească momente plăcute din trecut. Dacă mai aveți ceva timp la dispoziție, puteți cumpăra un album și să developați fotografii pe care să le puneți în el.
  • Un set de bunătăți sănătoase – dacă le oferiți bunicilor un coș cu gustări sănătoase, fructe și poate câteva preparate vitaminice pe care le folosesc, veți dovedi preocupare pentru sănătatea lor.

Cadourile comune pentru bunica și bunicul sunt o idee bună, dar și cumpărarea de cadouri separate are sens. La urma urmei, fiecare are interesele și visele sale individuale care pot fi îndeplinite cu ocazia Crăciunului.

Cadou de Crăciun pentru bunica

Aproape fiecare bunică va fi fericită să vadă flori – în special cele în ghiveci, care vor încânta ochiul mult mai mult decât buchetele. Însă, posibilitățile nu se opresc aici. Ce altceva mai este potrivit ca un cadou de Crăciun pentru bunica?

  • Textilele – o pătură moale sau o pernă decorativă pentru a o pune sub spatele sunt lucruri mici care o vor face pe bunica fericită și îi vor fi utile în viața de zi cu zi. Dacă vrei să mizezi pe un cadou de Crăciun practic pentru bunica ta, aceasta ar putea fi.
  • Trusă de tricotat – dacă bunica nu are deficiențe de vedere și îi place să croșeteze sau să tricoteze, un set de fire colorate îi va fi cu siguranță util.
  • Cană de Crăciun – este chiar o idee perfectă de cadou de Crăciun pentru bunica! O cană cu un motiv de Crăciun nu numai că va decora interiorul, dar va fi, de asemenea, practică pentru utilizare în fiecare zi. O gamă largă de căni cu motive de sărbători poate fi găsită în Pepco.

Infografic Pepco Cadouri handmade pentru bunici de Crăciun.

Cadou de Crăciun pentru bunic

Bunicii pasionați de bricolaj vor fi cu siguranță fericiți să vadă un set de instrumente noi. Ce altceva se va potrivi pentru un cadou de Crăciun pentru bunic? Ideile pot fi diverse:

  • Șosetede Crăciun – neapărat groase și călduroase! Cadourile de Crăciun pentru un bunic pot fi tematice și practice.
  • Ceva delicios – poate fursecuri de băcănie sau tablete de ciocolată?
  • Un pulover călduros – poate fi, de asemenea, decorat cu o temă de Crăciun.

Multe dintre ideile de cadouri enumerate pentru bunici de Crăciun se găsesc în Pepco! Și cum poate un copil să-și accentueze prezența sa la un cadou deja cumpărat? Bunicii se vor bucura cu siguranță deun cadou ambalat creativ de copil. Pepco oferă nu numai hârtie decorativă pentru ambalarea cadourilor, ci și accesorii de decorare – o varietate de fundițe, paiete și panglici de multe culori. Lăsați-l pe micuțul nostru să decoreze ambalajul de cadouri în mod voluntar, fără a-i impune propria viziune – este, la urma urmei, contribuția sa la cadoul de Crăciun pentru bunici. Cu toate acestea, este posibil să aibă nevoie de ajutor la semnarea – completarea unui bilețel de lângă cadou, această este o sarcină pentru părinți sau frați mai mari.

O scrisorică cu felicitare împodobită cu desene ca un cadou de Crăciun pentru bunica

Familie care oferă un cadou de Crăciun bunicii.

Bunicile sunt, de obicei, marele fane ale creațiilor artistice ale nepoților și nepoatelor lor. Adesea cel mai frumos cadou pentru ele va fi o lucrare făcută manual de către copil.

Cum îți ajuți copilul să stârnească creativitatea și să pregătească ceva interesant pentru bunica? O scrisorică cu felicitare împodobită cu desene ar fi o idee bună, dar realizată prin mai multe metode – nu doar cu creioane colorate. Datorită gamei largi de rechizite școlare disponibile la Pepco, puteți să combinați diferite forme plastice și să combinați de exemplu, vopselele cu creioanele colorate.

Merită să vă încurajați copilul să adauge, de asemenea, elemente din nasturi, paiete sau alte bibelouri de o anumită formă, care pot da un efect vizual într-adevăr foarte interesant. Copiii mici sunt atât de imaginativi încât vor ști cu siguranță cum să le folosească. Dacă nu – merită să sugerezi ca scrisorică să-i înfățișeze pe ei înșiși cu bunicii lor – acest lucru va pune cu siguranță orice bunică într-o dispoziție bună

Rama foto ca un cadou pentru bunicul

De asemenea, bunicii apreciază foarte mult creativitatea nepoților lor. În cele mai multe case, însă, accentul se pune pe cadouri practice. Cum putem împăca acest lucru? O ramă foto cu ornamente realizate de mâna unei nepoate sau a unui nepot va bucura cu siguranță inima unui bunic. Ramele foto gata făcute – în diferite variante și dimensiuni – pot fi achiziționate de la Pepco. În plus, copilul poate decora marginea ramei, de exemplu lipind inimioare sau făcând decorațiuni cu sclipici. În interiorul ramei poate fi o fotografie comună a copilului și a bunicilor – cel mai bine ar fi atunci, când copilul însuși va alege fotografia pe care ar dori să o ofere bunicilor.

Cadou de Crăciun personal pentru bunica și bunic

Atunci când dorim să alegem un cadou puternic personalizat, ne putem gândi la o pernă, un tricou sau o cană cu o inscripție sau o fotografie. Împreună cu copilul, alegem o fotografie sau o inscripție care ar trebui să figureze pe cadou, de exemplu „Pentru bunica Kati” sau „Pentru bunicul Iosif”. Pernele sau cănile gata făcute sunt disponibile la Pepco. Există multe tipografii care ne vor ajuta să transferăm o fotografie sau o inscripție pe suprafața obiectului pe care intenționăm să îl oferim drept cadou. Este o idee bună să lăsați copilul să aleagă – lăsați-l să decidă cum ar trebui să arate perna sau cana, ce culoare ar trebui să aibă inscripția și ce anume ar trebui să spună. Micuțul va fi mândru de decizia luată, iar noi vom fi mândri de independența sa.

Pregătirea unui cadou pentru bunica și bunicul de ziua Sfântului Nicolae sau de Crăciun cu participarea unui copil nu este doar o oportunitate de a dezvolta creativitatea și abilitățile manuale ale celor mici, ci și un timp prețios petrecut la activități comune de familie.

La Pepco, credem că cele mai bune cadouri sunt cele făcute cu suflet. Ajutându-i pe copii să creeze cadouri făcute de mână lor, îi învățăm nu numai despre valoarea dăruirii, ci și despre importanța tradițiilor de familie și a legăturilor între generații. Aceste mici opere de artă, create cu dragoste și angajament, îi vor face cu siguranță pe bunici să zâmbească și să se emoționeze, exprimând sentimente speciale și creând amintiri de neuitat. Îi încurajăm pe toți părinții să folosească sfaturile și ideile noastre pentru a crea ceva cu adevărat special pentru cei dragi împreună cu copiii lor în această perioadă excepțională de sărbători.