Listă de conținut:

  1. O masă frumoasă de Crăciun - decorațiuni pe care le găsiți în Pepco
  2. Care ar trebui să fie decorarea mesei de Ajunul Crăciunului?
  3. Cele mai frumoase decorațiuni de masă de Crăciun încep cu alegerea unei fețe de masă
  4. Veselă de Crăciun - adaugă strălucire oricărui interior
  5. Ce decorațiuni de masă de Crăciun vor funcționa cel mai bine?
  6. Decorațiuni de masă de Crăciun de neînlocuit: lumini
  7. Decorațiune tradițională de masă de Crăciun: un decor din crenguțe de brad

Absorbim spiritul Sărbătorilor de Crăciun cu toate simțurile noastre. Suntem răsfățați de aromele și parfumurile lor unice, dar și de tot ceea ce percepem cu ochii noștri: decorațiuni colorate, lumini sclipitoare sau serviciile de masă sărbătorești pentru familie și oaspeți… Așa că, înainte ca tu și familia ta să începeți să priviți pe fereastră apariția primei stele, asigurați-vă neapărat că ați creat un aranjament original și uimitor pentru masa de Crăciun. Căutați veselă festivă și decorațiuni interesante la prețuri atractive? Cu siguranță veți găsi ceva potrivit în colecția de Crăciun a Pepco!

O masă frumoasă de Crăciun – decorațiuni pe care le găsiți în Pepco

Nu vă simțiți prea încrezător în ceea ce privește aranjarea designului interior? Decorarea mesei pentru cina de Ajunul Crăciunului vă sperie mai mult decât să vă pună în dispoziție de sărbătoare? În Pepco veți găsi fețe de masă și covorașe de masă unice, șervețele, traverse, veselă, lumânări, felinare și multe altele.

Veți găsi cu ușurință un stil coerent de decorațiuni de Sărbători. Credeți că cu cât este mai puțin, cu atât mai bine? Ce-ar fi ca anul acesta să vă decorați generos masa de Ajunul Crăciunului? Tot ceea ce aveți nevoie, tot ceea ce căutați, se află în Pepco. Faceți cumpărăturile de dinaintea Crăciunului într-un singur magazin… cel puțin în ceea ce privește decorațiunile și cadourile!

Iată câteva inspirații de la Pepco pentru decorarea mesei de Ajunul Crăciunului:

  • Acoperire tradițională a mesei: față de masă albă, șervețele roșii și un decor de crenguțe de brad este o decorațiune clasică care va funcționa întotdeauna.
  • Decorațiuni moderne: o față de masă gri, șervețele aurii și un decor din crenguțe de brad  este o decorațiune modernă care va conferi mesei de Crăciun un aspect elegant.
  • Stilul glamour: o față de masă neagră, șervețele argintii și un decor din pene albe reprezintă o decorațiune glamour care va fi perfectă pentru o cină de Ajun de Crăciun cu cei dragi.

Care ar trebui să fie decorarea mesei de Ajunul Crăciunului?

Decorarea mesei în Ajunul Crăciunului este o tradiție frumoasă care are multe valori.

  • Creează o atmosferă festivă: o masă de Crăciun frumos decorată este unul dintre cele mai importante elemente ale decorului de sărbători. Aceasta creează o atmosferă caldă și confortabilă, propice pentru a sărbători împreună.
  • Este o expresie a respectului pentru tradiție: este o tradiție care datează de secole. Este un mod de a sărbători această zi specială și de a transmite valorile legate de Crăciunul generațiilor următoare.
  • Este o oportunitate pentru creativitate: este o mare ocazie de a da dovadă de creativitate. Pot fi folosite diferite materiale și decorațiuni pentru a crea un aranjament unic.
  • Vă permite să petreceți timp împreună: o ocazie excelentă de a petrece timp împreună cu familia și prietenii. Acest lucru se poate face cu muzică și bunătăți de sărbătoare.

Conform tradiției, masa din Ajunul Crăciunului a fost acoperită timp de secole cu o față de masă albă simplă, sub care se așează niște fân. De unde un astfel de obicei? Fânul și fața de masă modestă, fără decorațiuni, trebuiau să simbolizeze sărăcia și simplitatea grajdului în care s-a născut Iisus. Acest lucru se face și astăzi în multe case poloneze, deși în ultimii ani decidem din ce în ce mai des să rupem albul cu diverse accesorii colorate.

Decorațiuni pentru masa din ajunul Crăciunului: figurină de Moș Crăciun, față de masă

Cele mai frumoase decorațiuni de masă de Crăciun încep cu alegerea unei fețe de masă

Dacă vă întrebați cum să vă decorați masa de Crăciun, începeți cu elementele de bază – la urma urmei, elementul cheie este fața de masă sau o traversă. Poate fi albă, dar mesele de Crăciun decorate cu fețe de masă brodate sau cu imprimeuri sărbătorești sunt, de asemenea, foarte impresionante.

Fața de masă protejează masa de deteriorare și este un fundal frumos pentru veselă. Pentru Ajunul Crăciunului, alegeți o față de masă care să fie un decor în sine. Acesta este cel mai simplu și mai ieftin mod de a transforma o cină obișnuită într-o cină festivă.

Dacă pentru tine Crăciunul este o perioadă lipsită de griji și o întoarcere în copilărie, decorează-ți masa cu o față de masă cu motive festive: renii, stelele și brazi îți vor înveseli oaspeții și vor aduce o atmosferă relaxată în sufragerie. Dacă în casa dumneavoastră Ajunul Crăciunului constă într-o cină elegantă și oarecum oficială, optați pentru farmecul discret al albului strălucitor cu argintiu sau auriu.

La Pepco, suntem pregătiți pentru orice cerere de fețe de masă. Veți găsi fețe de masă cu motive de sărbători, dar și cele elegante, dreptunghiulare, pătrate și rotunde, jacard și rezistente la pete.

Ce puteți găsi în Pepco?

  • Fețe de masă albe și roșii, cu fir auriu sau argintiu. Costă doar 50 de PLN, însă arată rafinat și elegant.
  • Față de masă elegantă în carouri – prețul depinde de mărimea și modelul acesteia. Veți plăti doar 20 de PLN pentru cea mai mică dintre ele.
  • Covorașe și suporturi pentru farfurii cu motive festive – o alternativă la fețele de masă și traverse! Prețurile pentru acest tip de accesorii încep de la doar câțiva zloți!

Șervețelele trebuie să se potrivească cu restul decorului. Acestea pot fi pliate în forme de sărbători, cum ar fi brazi sau stele.

Infograficul Pepco privind decorarea mesei de Crăciun pentru Ajunul Crăciunului

Veselă de Crăciun – adaugă strălucire oricărui interior

Cele 12 feluri de mâncare tradiționale din Ajunul Crăciunului ar trebui servite într-un mod unic pentru a sublinia și mai mult caracterul lor festiv. Pare o idee bună să completăm vesela de Crăciun cu câteva piese noi, elegante. Decorațiunile pentru masa de Crăciun sunt , la urma urmei, nu numai decoruri din crenguțe de brad sau sfeșnice, ci și vase de servire izbitoare pentru mâncare și băuturi.

Vesela de Crăciun poate fi realizată dintr-o varietate de materiale, cum ar fi porțelanul, sticla, gresia sau ceramica. Cea mai populară este vesela din porțelan, care este elegantă și durabilă. Vesela din sticlă este, de asemenea, populară pentru că este ușoară și transparentă. Vesela din gresie și ceramică este mai rezistentă la deteriorări, dar poate fi mai puțin elegantă.

În Pepco veți găsi farfurii, salatiere, castroane sau cești. Alegeți dintre vase albe simple și versatile, potrivite pentru Ajunul Crăciunului și pentru fiecare zi, precum și vase decorate. Acestea din urmă, folosite doar la ocazii speciale, vor aduce o atmosferă și mai festivă în casa dumneavoastră.

Vesela de Crăciun este completată de frumoase fructiere de masă, borcane, cutii pentru prăjituri aromate precum și accesorii și forme de copt care fac ca produsele de de la cuptor să arate fenomenal. Ceramica decorativă cu modele verzi și roșii va adăuga energie și va ridica starea de spirit la micul dejun de Crăciun, chiar dacă vremea din afara nu va fi festivă.

Atunci când alegeți vesela festivă pentru masa din Ajunul Crăciunului, merită să luați în considerare stilul de decorare și numărul de invitați. Dacă aveți o masă mare și mulți oaspeți, merită să alegeți o veselă care să fie ușor de curățat. Dacă aveți o masă mică și doar câțiva invitați, puteți alege o veselă mai decorativă.

Decorațiuni interioare de Crăciun și masă de Ajun cu stuf și lumânări

Ce puteți găsi în Pepco?

  • Căni de Crăciun – căutați o idee ieftină și simplă pentru a vă decora masa în ajunul Crăciunului? Optați pentru cănile Pepco cu motive festive. Cafeaua, compotul din fructe uscate sau ceaiul cu scorțișoară vor avea un gust deosebit din astfel de căni de efect!
  • Farfurii, farfurioare și boluri cu motive festive – cu reni, de exemplu.
  • Platouri, fructiere și tacâmuri – vesela de Crăciun de la Pepco este impresionantă. Veți găsi aici tacâmuri de salată extrem de impresionante, tăvi, salatiere și tot ceea ce va fi util pe masa de Crăciun.

Ce decorațiuni de masă de Crăciun vor funcționa cel mai bine?

Dacă vă întrebați cum să vă decorați masa de Crăciun și, în același timp, să nu cheltuiți prea mulți bani pe ea, consultați propunerile noastre. La Pepco, nu veți găsi doar veselă și căni de Crăciun impresionante, ci și o mulțime de articole pe care să le folosiți pentru a pregăti decoruri de masă și decorațiuni DIY!

Decorațiuni DIY de Crăciun: fructe uscate și bezele, luminițe

Decorațiuni de masă de Crăciun de neînlocuit: lumini

Roșii, argintii, aurii, albe? Lumânările de masă de Crăciun de la Pepco vor completa perfect aranjamentul de masă din Ajunul Crăciunului. Puteți opta pentru lumânări de diferite înălțimi și grosimi pentru a vă face propriul decor de masă. De asemenea, aruncați o privire atunci când faceți cumpărături în Pepco pe lumânări gata pregătite, decorui din crenguțe cu lumânări și felinare iluminate de un foc real sau unul care funcționează cu baterii.

Masa de Crăciun poate fi iluminată nu numai cu lumânări. Folosiți luminițele pe care le atârnați în mod normal pe bradul de Crăciun. Aranjați o perdea sau un lanț de luminițe pe fața de masă și vedeți atmosferă creată prin iluminarea fiecărui detaliu de pe masă. Masa din Ajunul Crăciunului se va aprinde, adâncind atmosfera de bucurie și căldură festivă.

Atunci când așezați lumânările și luminițele pe masa din Ajunul Crăciunului, nu uitați de câteva reguli:

  • Siguranță: lumânările și luminițele trebuie poziționate astfel încât să nu reprezinte un pericol de incendiu. Trebuie avut grijă ca lumânările să nu se afle în apropierea materialelor inflamabile, cum ar fi fețele de masă sau șervețelele.
  • Estetică: luminile ar trebui să fie amplasate într-un mod estetic. Evitați să supraîncărcați masa cu decorațiuni. De asemenea, merită să vă asigurați că culorile și formele decorațiunilor se potrivesc cu stilul mesei.

Iată câteva inspirații concrete pentru a amplasa lumânări și luminițe pe masa de Ajun:

  • Lumânări în sfeșnice: așezați un sfeșnic mare cu o lumânare albă sau aurie în centrul mesei. Așezați sfeșnice mai mici cu lumânări mai mici în jurul sfeșnicului mare.
  • Decoruri cu crenguțe de brad cu lumânări: puneți pe masă câteva decoruri din crenguțe de brad sau pin. Așezați lumânări de diferite culori în aceste decoruri.
  • Lămpi: atârnați pe masă luminițele de culoare albă sau aurie. Luminițele pot fi, de asemenea, atârnate pe pomul de Crăciun sau pe alte elemente de decor.

Indiferent de modul în care alegeți să amplasați lumânările și luminițele, nu uitați să conferiți mesei de Crăciun un aspect cald și festiv.

Decorațiune tradițională de masă de Crăciun: un decor din crenguțe de brad

Deși la Pepco puteți cumpăra fețe de masă, veselă, lumânări și tot ce aveți nevoie pentru a vă decora masa de Crăciun, ați putea fi tentați să vă faceți singuri un decor din crenguțe de brad. Este simplu, vă va pune într-o stare de bucurie încă dinainte de Crăciun și, mai presus de toate – nimeni altcineva nu va avea un decor ca acesta! Pentru a vă face Crăciunul și mai plin de bucurie și mai magic, pregătiți:

  • un borcan fără capac,
  • o lumânare,
  • o panglică,
  • steluțe argintii sau aurii, mărgăritar sau zăpadă artificială.

Veți găsi toate aceste produse în Pepco. Puteți să mai cumpărați bețișoare de scorțișoară de la magazinul alimentar și puteți tăia o bucată de crenguță verde din bradul de Crăciun.

Decorurile de masă de Crăciun pot fi așezate în centrul mesei sau la fiecare tacâm. Decorurile pot fi realizate din crenguțe de brad, molid sau alte conifere, precum și din podoabe de Crăciun, cum ar fi globuri, lanțuri și conuri de pin.

Pur și simplu puneți în borcan o lumânare și steluțe, mărgăritar sau zăpadă artificială. Puneți ușor peste ele scorțișoara și crenguța, legați partea de sus a borcanului cu o panglică. Durează doar câteva minute, costă câțiva zloți și arată preafrumos. Asigurați-vă doar ca lumânarea să nu se stingă complet.

Deasemenea, puteți folosi pahare de sticlă cu un ornament de Crăciun și mici luminițe cu leduri. Pur și simplu le conectați la curent și puneți în paharul de sticlă, înfășurându-le astfel încât întrerupătorul cu baterii să nu fie vizibil. Paharul poate fi așezat pe o farfurie acoperită cu crenguțe de molid, conuri de pin și scorțișoară. Doriți ceva și mai rapid și și mai simplu? Aranjați … globuri pe o farfurie. Acestea de la Pepco vor funcționa perfect! Pe lângă obiectele menționate mai sus, vă puteți decora masa de Ajunul Crăciunului și cu alte ornamente festive, cum ar fi figurine de îngeri, Moș Crăciun sau reni.

Masa de Ajunul Crăciunului este punctul central al casei festive. Acesta este locul în care întreaga familie se adună pentru a sărbători împreună Sărbători de Crăciun. De aceea, este atât de important ca masa să fie decorată corespunzător. O masă de Crăciun frumos aranjată creează o atmosferă caldă și intimă, propice pentru a sărbători împreună. Știți deja cum să vă decorați masa pentru Ajunul Crăciunului. Mai aveți nevoie de alte inspirații? Vizitați Pepco online sau în magazin fizic pentru a arunca o privire la sugestiile noastre și pentru a găsi printre ele ceva ce vă place!