Listă de conținut:

  1. Tabel de mărimi de haine pentru copii la Pepco
  2. Tabelul de mărimi pentru haine de copii este, de asemenea, util atunci când cumpărați haine pentru un cadou
  3. Cum se selectează mărimi de haine pentru copii?
  4. Iată ce trebuie să evitați atunci când alegeți mărimea hainelor pentru copii!
  5. Cum să citești mărimile hainelor pentru copii?

Aveți problemă cu selectarea mărimii hainelor pentru copii și aveți îndoieli cu privire la numărul de pantofi pentru copii? Nu vă faceți griji! Am pregătit un tabel special pentru a vă ajuta să risipiți orice îndoieli cu privire la acest aspect. 

Mai jos veți găsi, de asemenea, o mulțime de sfaturi pentru a vă ajuta să cumpărați haine și încălțăminte pentru copii de diferite categorii de vârstă. Nu uitați, totuși, că fiecare copil este diferit și are nevoi diferite. Ceea ce va fi potrivit pentru unul nu va fi neapărat pe placul altuia, dar… să trecem la subiect!

Tabel de mărimi de haine pentru copii la Pepco

Cea mai bună și cea mai convenabilă soluție pentru alegerea hainelor pentru copii este să folosiți tabelul de mărimi. Veți găsi acolo informații despre înălțimea și vârsta la care se potrivește o anumită mărime de îmbrăcăminte. 

Rețineți, totuși, că fiecare copil poate avea o constituție ușor diferită. Unii sunt foarte mici și, în ciuda vârstei lor, ar putea avea nevoie de haine și încălțăminte de mărimi mai mici. Alții, pe de altă parte, sunt mai înalți, puțin mai rotunzi și foarte mobili, așa că ar putea avea nevoie de o garderobă puțin mai mare decât indică tabelul nostru de mărimi.

Tabelul de mărimi pentru haine de copii este, de asemenea, util atunci când cumpărați haine pentru un cadou

Tabelul de mărimi ale hainelor pentru copii prezentat este foarte util nu numai pentru părinți, ci și pentru persoanele care doresc să aleagă haine, lenjerie de corp sau pantofi pentru un cadou. Astfel de alegeri sunt cele mai frecvente la cadouri pentru ocazii speciale – botez, zile de naștere, aniversări de un an. Bebelușii nu se vor juca cu jucării complicate, în plus, nu este încă clar care sunt culorile, modelele sau poveștile lor preferate. Articolele de garderobă de la Pepco sunt, prin urmare, o idee perfectă de cadou!

Infografic Pepco: Mărimi de îmbrăcăminte pentru copii

Cum se selectează mărimi de haine pentru copii?

Utilizarea unui tabel de mărimi nu este singurul lucru de care merită să se țină seama. Țineți cont de câteva considerente importante atunci când faceți cumpărături:

  • Bebelușii cresc foarte repede, așa că nu este recomandabil să cumpărați haine „la fix” – mai ales cele oferite cadou.
  • Copiii mici se murdăresc des, iar hainele lor trebuie spălate frecvent. 
  • Tabelul de mărimi pentru copii este doar un punct de plecare – luați întotdeauna în considerare înălțimea și greutatea reală a copilului dumneavoastră. Fiecare copil se dezvoltă într-un ritm individual, iar mărimea sugerată pentru vârstă sau înălțime nu va fi întotdeauna adecvată.
  • Atunci când cumpărați haine pentru un copil de câțiva ani, țineți cont de faptul că și el sau ea se află tot timpul într-o perioadă de creștere și are nevoie, de asemenea, de destul de multe ținute în care să se schimbe – bună distracție înseamnă adesea pete pe pantaloni, șosete și cămăși. 
  • O modalitate de a economisi mai mulți bani nu este doar să faceți cumpărături la Pepco, ci și să cumpărați haine care sunt puțin mai mari – de exemplu, pantalonii care sunt puțin prea lungi pot fi înfășurați sau chiar însăilați, astfel încât copilul să îi poată purta mai mult timp.

Înainte de a cumpăra hainele sau încălțămintea copilului, aruncați o privire la mărimile hainelor pentru copii din tabel și asigurați-vă că comandați produsul potrivit. Dacă aveți îndoieli, puteți merge oricând la un magazin Pepco împreună cu copilul dumneavoastră pentru o eventuală probă.

Iată ce trebuie să evitați atunci când alegeți mărimea hainelor pentru copii!

Băiat în dulapul de haine

Care sunt cele mai frecvente greșeli făcute la selectarea mărimii hainelor pentru copii? În primul rând, nu cumpărați haine care se potrivesc bebelușilor și copiilor mici ”la fix” – copiii de această vârstă cresc atât de repede încât astfel de haine se pot dovedi prea strâmte după doar câteva purtări. La ce alte greșeli merită să fiți atenți?

Haine de bebeluș pentru fetiță sau a unui băiat nu trebuie să fie prea mare – în timp ce cumpărarea unor haine prea mici este cel mai adesea făcută din greșeală, cumpărarea unor combinezoane prea largi poate fi intenționată, dar astfel de articole de îmbrăcăminte nu numai că sunt inconfortabile pentru copil, dar îi pot chiar împiedica mișcarea. 

Un alt aspect important de luat în considerare este compoziția hainelor – acest lucru are, de asemenea, un impact enorm asupra alegerii mărimii potrivite. Dacă cumpărați haine de bebeluș pentru băiat sau fetiță din bumbac 100%, trebuie să alegeți cu mare atenție mărimea, deoarece nu se vor întinde foarte mult. Atunci când în compoziția țesăturii se află un amestec de fibre elastice (de obicei elastan), materialul se va potrivi mai bine corpului copilului. 

Îmbrăcămintea și lenjeria de corp trebuie să fie mulate, dar nu strâmte. Același lucru este valabil și pentru încălțăminte, care, dacă este prost aleasă, nu numai că provoacă disconfort în timpul utilizării, dar are, de asemenea, un impact negativ asupra învățării mersului, asupra structurii picioarelor copilului și a modului în care se mișcă.

Cum să citești mărimile hainelor pentru copii?

Cumpărarea de haine și încălțăminte pentru copii poate fi o bătaie de cap – alegerea este imensă, iar dvs. trebuie să alegeți mărimea potrivită. Atunci când faceți cumpărături staționare cu copilul dumneavoastră, puteți folosi cabina de probă pentru a vă asigura că mărimile preselectate pentru haine de copii sunt într-adevăr potrivite. Atunci când faceți cumpărături online, folosiți tabelul de mărimi. 

Mărimile hainelor pentru copii sunt ușor diferite față de cele din tabelul de mărimi pentru adulți – este puțin probabil să găsiți mărimile S, M și L în tabel, ci marcaje complet diferite. Ce fel de marcaje?

  • Mărimea – de exemplu 80, 86 sau 110.
  • Vârsta – de exemplu, 9-12 luni.
  • Înălțimea – de exemplu, 74-79 centimetri. 

Pe unele etichete de îmbrăcăminte și în tabelul de mărimi, fiecare dintre aceste marcaje sau doar o parte dintre ele pot fi prezente. Mărimile hainelor pentru copii sunt ușor de citit – rețineți doar că numărul mărimii (de exemplu 80) este întotdeauna cu o unitate mai mare decât înălțimea maximă sugerată pentru copil (în centimetri). 

De exemplu: un articol de îmbrăcăminte mărimea 80 ar trebui să fie potrivit pentru un copil cu înălțimea cuprinsă între 74 și 79 de centimetri. Pe de altă parte, pentru un copil care are o înălțime de 83 de centimetri, este recomandabil să cumpărați îmbrăcămintea de mărimea 86. 

Sperăm că sfaturile și tabelul nostru vă vor ajuta să alegeți mărimile de îmbrăcăminte pentru copii care se vor potrivi perfect copilului dumneavoastră!