Cum amenajați balconul la bloc?
Listă de conținut:
Mulți oamenii care au ales să locuiască la oraș visează la un loc verde unde să se relaxeze. Cu puțină bunăvoință și cu ajutorul accesoriilor disponibile în magazinele Pepco, puteți crea un substitut al propriei grădini pe balconul blocului în care locuiți! Cu ce începeți și cum amenajați balconul pentru a-l transforma într-un spațiu plăcut pentru relaxare?
Cu ce să începeți amenajarea unui balcon?
Marea majoritate a apartamentelor au spații exterioare suplimentare, cum ar fi balcoane, terase, logii și chiar mici grădini. Fiecare dintre aceste spații poate fi amenajat în așa fel încât să devină un loc ideal pentru odihnă. Cheia succesului în ceea ce privește amenajarea unui balcon este o idee bună, o planificare adecvată a spațiului și accesorii bine gândite.
Începeți să vă aranjați balconul cu:
- Măsurarea precisă a balconului.
- Gândiți-vă la design-ul care vă place cel mai mult.
- Definiți-vă nevoile și așteptările. Gândiți-vă dacă vreți ca balconul dumneavoastră să fie o sală de mese verde sau dacă vreți să petreceți acolo după-amiezi leneșe cu o carte?
- Fiți atenți la gradul de iluminare solară de pe balcon și la expunerea acestuia în raport cu direcțiile lumii. Aceste aspecte vor determina ce flori pot fi alese pentru balcon.
Odată ce aveți dimensiunile exacte ale balconului dvs. și aveți un obiectiv clar trasat (de exemplu, doriți să creați o zonă de luat masa pe balcon sau un loc de relaxare pentru două persoane), puteți trece la treabă.
Cum să amenajați un balcon?
Amenajarea unui balcon într-un bloc de locuințe depinde de dimensiunea acestuia, de nevoile individuale, de posibilitățile financiare și, mai presus de toate, de creativitatea proprietarilor de apartament. Amenajat cu pricepere, acesta poate deveni unul dintre cele mai importante locuri din apartament, permițând un contact direct cu natură.
În primul rând:
- Acordați atenție podelei și pereților
Multe persoane se întreabă ce să monteze pe podeaua balconului. De obicei, alegerea este gresia – dar aceasta poate pune probleme. Pentru a reduce la minimum riscul unor probleme precum alunecarea, alegeți gresia rezistentă la îngheț și antiderapantă. Dar ce ar putea fi pe balcon în loc de gresie? Puteți opta pentru o suprafață din gazon artificial, dar și pentru placarea cu piatră sau pentru podea din compozit. Nu uitați că pavajul și pereții constituie fundalul întregului aranjament. - Alegeți mobilierul
Elementul de bază și cel mai important al mobilierului de balcon sunt scaunele confortabile. Acestea pot fi fotolii, scaune, pufuri sau șezuturile realizate din paleți. Și asta încă nu e totul. Pentru depozitarea accesoriilor de balcon, cum ar fi perne de scaun sau stropitoare, veți avea nevoie și de un dulap de balcon sau rafturi. Dacă nu vă puteți imagina zilele de vară fără a face o baie de soare, gândiți-vă și la un șezlong pentru balconul dvs. – acesta poate fi pliabil, astfel încât să nu ocupe spațiu atunci când nu îl folosiți. - Optați pentru plante
Florile pentru balcon nu sunt doar mușcatele și petunii, ci și o întreagă gamă de plante cu flori și plante verzi. În funcție de faptul că balconul dvs. este un loc însorit sau umbrit, puteți alege și trandafiri, hoste, lavandă, conifere, ierburi ornamentale și multe alte plante. Cu ocazia asta, asortați jardiniere pe balcon care pot fi așezate pe podea sau atârnate de balustradă. Pe de alta parte, ghivece de flori pentru balcon de diferite dimensiuni arată excelent pe podea, dar și așezate pe rafturi sau într-un pat de flori. - Alegeți-vă accesoriile
Căutați articole precum covorașele de balcon, pernele pentru scaune și articolele de iluminat – cum ar fi felinarele.
Accesorii care vă vor fi folositoare pe balcon
Ce este cu adevărat util pentru balcon și ce lucruri pot fi neglijate? Cu siguranță nu strică să aveți o umbrelă, o pânză sau un parasolar – mai ales dacă balconul este foarte însorit. Pernele de balcon pot fi, de asemenea, utile, datorită lor statul pe scaune și pe șezlonguri va fi mult mai confortabil. În zilele sau serile mai reci, este utilă și o pătură călduroasă. În sortimentul Pepco veți găsi pături și cuverturi moi, foarte potrivite pentru balcon!
Cum să amenajăm un balcon mic la bloc?
Multe balcoane din blocurile de locuințe urbane au suprafețe mici, ceea ce îi descurajează efectiv pe proprietari să facă orice încercare de a le transforma în locuri de relaxare. Totuși, un balcon mic poate fi nu numai confortabil și simplu de amenajat, ci și ușor de întreținut.
Cum să amenajăm un balcon mic pentru a-l face să pară spațios?
- Optați pentru culori vii, mobilier pliabil sau multifuncțional.
- Alegeți cu grijă plantele – orice plantă pentru un balcon mic trebuie să fie o achiziție bine gândită. Alegeți specii cu creștere verticală și specii cățărătoare care nu ocupă mult spațiu, dar care pot crea un perete verde.
- Atunci când cumpărați accesorii, optați pentru o estetică coerentă – de exemplu, alegeți capace de balcon identice sau foarte asemănătoare pentru a evita crearea unei impresii de haos.
Un balcon mic poate fi pătrat, dar există și balcoane care sunt foarte înguste – sunt și ele ușor de amenajat?
Cum să amenajăm un balcon care este îngust?
Amenajarea unui balcon lung nu trebuie să fie dificilă! Tot ce trebuie să faceți este să căutați mobilierul și accesoriile de decorare bine gândite.
Ce mobilier să alegeți pentru un balcon îngust?
- Pliabil – de exemplu, un blat de masă care este fixat pe perete pentru a servi drept masă poate avea o structură pliabilă pentru a câștiga spațiu suplimentar atunci când nu este utilizat.
- Mobil – optați pentru un mobilier ușor, care este ușor de mutat atunci când va fi nevoie.
- Multifuncțional – știați că cutiile de balcon din lemn pot fi folosite cu succes nu doar pentru depozitarea pernelor, ci și ca masă sau scaun?
În oferta magazinului Pepco veți găsi toate accesoriile de care aveți nevoie pentru balconul dumneavoastră.
Balcon mare sau terasă – cum să amenajați un spațiu mare la un preț bun?
Terasa spațioasă oferă posibilități largi de amenajare. În același timp, mulți proprietari de balcoane sau terase mari sunt îngrijorați de costul enorm al acestor amenajări. Este suficient să vizitați Pepco pentru a vedea că lucrurile frumoase pentru balcon nu trebuie să fie scumpe.
Amenajarea unui balcon sau a unei terase mari:
- Nu uitați că acest spațiu este o extensie naturală a apartamentului, așa că echipamentele și caracterul său trebuie să fie în concordanță cu designul interior.
- Nu trebuie să optați pentru mobilier compact, pliabil sau multifuncțional. Într-un spațiu mare, se dovedesc excelent garniturile de relaxare mai mari și confortabile, care cuprind o canapea, fotolii și o masă (realizate din materiale rezistente la intemperii).
Elementul hotărâtor în designul oricărui balcon sau terasă este, de asemenea, iluminarea acestora. Optați pentru felinare și lanterne de diferite dimensiuni pentru a ilumina întunericul de seară cu lumină naturală și caldă.
De ce merită să cumperi de la Pepco?