Listă de conținut:

  1. Cum să amenajezi camera copilului?
  2. Camera copilului ordonată - depozitarea jucăriilor fără secrete
  3. Cum să amenajezi cameră pentru un copil activ?
  4. Cameră pentru copil mică - o mare provocare
  5. Iluminatul în camera copilului
  6. Decorațiuni – conferirea unui caracter individual camerei copilului

Unul dintre cele mai mari vise ale unui copil este să aibă propria sa cameră în care să se poată ascunde de întreaga lume și să trăiască aventuri extraordinare în timp ce se joacă sau să se odihnească în mod plăcut și să se relaxeze. Aranjarea camerei unui copil nu trebuie să fie o mare provocare logistică sau financiară – vă sugerăm cum să amenajați camera copilului și la ce să fiți atenți pentru a obține un spațiu creat atât pentru învățare, cât și pentru joacă.

Cum să amenajezi camera copilului?

Proiectarea camerei copilului poate fi încredințată unor profesioniști, dar aceasta este o soluție costisitoare. Puteți obține un efect excelent cu propriul efort – doar trebuie să căutați inspirație pe Internet și să adaptați designul interior la vârsta și interesele copilului.

Merită să începeți aranjarea camerei copilului prin măsurarea spațiului, estimarea bugetului de  care dispuneți în acest scop și alegerea culorilor și esteticii preferate. Dacă interiorul necesită acest lucru, ar trebui să îl reîmprospătați (de exemplu, prin vopsire sau tapetare) și apoi să treceți la mobilat. Nu trebuie să uitați că siguranța este mai importantă decât estetica, așa că alegeți întotdeauna mobilier și accesorii adecvate vârstei copilului.

Ce mobilier nu poate lipsi dintr-o camera pentru copii?           

  • Un pat confortabil – pentru un copil de câțiva ani merită să cumpărați un pat de o persoană de dimensiuni mari. Dacă mobilați o cameră pentru copii foarte mică, luați în considerare un pat pliant sau un model care „să crească odată cu copilul”.
  • Dulăpioare – închise pentru haine și rafturi pentru cărți și jucării.
  • Măsuță sau birou – chiar dacă copilul dvs. nu merge încă la școală, are nevoie de un loc unde să stea ca să deseneze și picteze sau să coloreze.

Numărul de piese de mobilier din camera unui copil nu trebuie să fie mare – mai ales dacă este vorbă de o cameră mică pentru copii. Lăsați în cameră spațiu pentru joacă creativă.

Infografic Pepco despre designul camerei copilului

Camera copilului ordonată – depozitarea jucăriilor fără secrete

Una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă părinții copiilor mici și adolescenților este să-i învețe pe copiii să-și păstreze ordine în cameră. Dacă vreți ca acest spațiu să nu fie haotic, alegeți câteva soluții dovedite care vor face mai ușoară această sarcină și depozitarea comorilor.

  • Cumpărați recipiente pentru jucării – acestea pot fi recipiente speciale pentru piese de mobilier sau cutii închise din plastic sau carton. Astfel de obiecte care permit depozitarea convenabilă și organizarea spațiului le găsiți la Pepco.
  • Potriviți numărul și tipul de mobilier la nevoile copilului – nu vă luați după modă, ci după ceea ce este practic. Copilului dvs. îi place să citească cărți? Are nevoie de multe rafturi pentru a le depozita!
  • Depozitați jucăriile nefolosite în cutii – nu totul trebuie să fie întotdeaună scos afară și la îndemână. Dacă copilul dvs. apelează rar la unele jucării sau nu se joacă deloc cu ele, este timpul să le ascundeți.

Ordonarea de cărți, nenumărate jucării, iubite animale de pluș, jocuri, suveniruri și accesorii pentru pictură și desen poate fi o provocare uriașă. Din fericire, mobilierul selectat corespunzător și accesoriile de depozitare de la Pepco vă vor ajuta în această sarcină.

Cum să amenajezi cameră pentru un copil activ?

Aranjarea spațiului pentru un copil căruia îi place să deseneze sau să citească cărți pare ușoară, mai ales în comparație cu amenajarea unei camere pentru un copil care explodează cu energie.

Ce ar putea fi util?

  • Pat cu scară și tobogan – există astfel de piese de mobilier, chiar în multe opțiuni și variante.
  • Scară de perete pe care copilul dvs. poate urca. Nu uitați să plasați pentru siguranță o saltea mică chiar lângă scară.
  • Covor moale – pe el copilul va putea să facă salturi, sărituri sau să danseze.

Cu cât este mai mare camera pentru un copil activ, cu atât mai bine, dar chiar și pe câțiva sau vreo duzină de metri pătrați puteți amenaja un spațiu tocmai potrivit pentru o joacă energică.

Cameră pentru copil mică – o mare provocare

Cameră colorată pentru copil

Amenajarea unei camere mici pentru un copil poate părea foarte dificilă, dar chiar și un spațiu mic puteți transforma într -un interior plăcut, confortabil și estetic. Tot ce trebuie să faceți este să alegeți vopsele în culoarea potrivită, un mobilier încăpător și iscusit și să folositi câteva metode dovedite, profitând de bogată oferta Pepco.

În camera mică pentru copil se vor dovedi utile:

  • Culori deschise – astfel de culori măresc optic spațiul. Optați pentru nuanțe deschise la pereți și la un mobilier în culori delicate.
  • Soluții multifuncționale sau pliabile – Aranjând o cameră mică pentru o fetiță, puteți amplasa în ea o măsuță de toaletă cu o oglindă ascunsă în blat, care va putea fi folosită și ca masă de birou.
  • Mobilier mai puțin adânc – puteți cumpăra cu ușurință comode, rafturi sau dulăpioare cu o adâncime mai mică decât cea standard. Acestea vă vor permite să depozitați comod jucăriile și nu vor ocupa mult spațiu.

Când aranjați camera pentru copil, nu uitați să țineți cont de gustul său individual. Desigur, camera unei fetițe mici nu trebuie să fie în nuanțe de roz, iar decorul camerei unui băiat nu trebuie neapărat să se refere la fotbal sau la nave spațiale. Nu te lăsa ghidat de stereotipuri, ci de interesele reale ale copilului tău.

Iluminatul în camera copilului

Un element extrem de important al echipamentului camerei pentru copii este iluminatul adecvat, adaptat vârstei copilului. În diferite etape ale vieții unui copil mic, este nevoie de o altă putere a luminii și de distribuția sa diferită.

  • în camera unui nou-născut și a unui bebeluș de câteva luni vor funcționa cel mai bine becurile cu putere mai mică și veiozele în culori discrete și prietenoase, care se vor combina perfect cu celelalte elemente ale echipamentului.
  • În camera unui copil mai mare și a unui preșcolar activ, cea mai importantă funcție o îndeplinește cu siguranță lumina deasupra capului, precum și spoturile și lămpile care pot fi aprinse în timp ce copiii desenează sau pun cap la cap puzzle-uri.
  • Când copilul ajunge la vârsta școlară și începe să petreacă din ce în ce mai mult timp la masa sa de birou, ar trebui să folosească și o lampă de birou.

În cameră merită să asigurați mai multe surse de lumină care să mărească optic un spațiu mic.

Decorațiuni – conferirea unui caracter individual camerei copilului

Un element de echipament, indispensabil, al fiecărei camere de copii sunt diversele accesorii și decorațiuni, care exprimă adesea interesele și pasiunile actuale ale micuțului. Aceste lucruri conferă camerei un caracter individual, unic. Din fericire, jucăriile pentru copii și decorațiunile pentru camerele băieților și fetelor sunt specialitatea Pepco.

Pentru a conferi camerei copilului dvs. un caracter individual, alegeți:

  • tablouri, rame de perete și decorațiuni,
  • perne decorative moi ,
  • pături, cuverturi și covorașe,
  • lenjerie de pat si perne.

Toate aceste articole le veți găsi la Pepco la prețuri excelente, care vă vor permite să amenajați camera copilului, fără a-vă compromite bugetul casei,  dar cu gust și confort deplin.