Listă de conținut:

  1. De unde a apărut tradiția de a împodobi pomul de Crăciun?
  2. Ce copac să alegeți?
  3. Cum să vă decorați pomul de Crăciun și ce ornamente să alegeți?
  4. Ce ornamente să alegeți?
  5. În ce ordine să atârnați ornamentele?
  6. Cele mai la modă tendințe de decorare a pomului de Crăciun pentru 2023/2024
  7. Cum să decorați modern un pom de Crăciun?
  8. Cum să-ți îmbraci pomul de Crăciun într-o atmosferă de basm?
  9. Cum decorezi un pom de Crăciun mic? Optează pentru decorațiuni de Crăciun ajurate
  10. Cum împodobești un pom de Crăciun în interioarele clasice? Alege roșul!
  11. Care este ordinea optimă în care trebuie să împodobim bradul de Crăciun?
  12. Ce luminițe pentru brad să alegeți?
  13. Câte luminițe să alegeți în raport cu înălțimea pomului?
  14. Când să îmbracați pomul de Crăciun?
  15. Cum să alegem cele mai bune decorațiuni pentru pomul de Crăciun la un preț bun?

Împodobirea bradului este una dintre cele mai frumoase tradiții de Crăciun. Este deosebit de captivant atunci când întreaga familie este implicată, iar globurile și decorațiunile de Crăciun sunt transmise de la o generație la alta.

Din nefericire, decorațiunile delicate pentru pomul de Crăciun se sparg uneori, iar stocul de globuri trebuie să fie refăcut. Din fericire, puteți cumpăra decorațiuni  frumoase pentru pomul de Crăciun la prețuri atractive în Pepco . Nu doar pentru casele în care încep să se lipsească, ci și pentru cele în care tradiția de a îmbrăca bradul de Crăciun este abia la început.

De unde a apărut tradiția de a împodobi pomul de Crăciun?

Vă întrebați uneori de ce împodobim un pom de Crăciun? Nu este deloc un obicei cunoscut de sute de ani, ci o tradiție care a ajuns pe meleagurile noastre la începutul secolelor al XVIII-lea și al XIX-lea din Germania. La început, copacii erau decorați doar în orașe, dar mai târziu și în casele de la țară au apărut ramuri de pin, molid sau brad suspendate de tavan și decorate cu ornamente populare. Deoarece obiceiul de a îmbrăca un pom de Crăciun își are originea în ritualuri păgâne,nu și-a câștigat rapid favoarea autorităților bisericești. Astăzi, însă, este greu să ne imaginăm Crăciunul fără pom.

Ce copac să alegeți?

Tradiția de a îmbrăca un pom de Crăciun în Polonia este legată de decorarea coniferelor, care simbolizează renașterea vieții.  Acesta este motivul pentru care molidul, bradul și pinul sunt cea mai bună alegere. Cu toate acestea, se pune și întrebarea dacă ar trebui să fie un pom de Crăciun natural sau artificial.

  • Un pom de Crăciun natural – verde și parfumat. Este asociat cu pădurea. Dacă cumpărați varianta în ghiveci, îl puteți planta mai târziu în pământ sau îl puteți cultiva într-un ghiveci pe balcon.
  • Pomul de Crăciun artificial – realizat în principal din plastic. Acesta poate arăta impresionant și poate fi folosit zeci de ani. Din păcate, procesul de descompunere a acestuia va fi foarte lung, dar, în schimb, vă poate fi util în fiecare an.

Indiferent dacă alegeți un pom de Crăciun natural sau artificial, asigurați-vă că îl decorați corespunzător. Vă sugerăm cum să vă decorați bradul de Crăciun astfel încât să arate cu efect și să aducă o atmosferă de sărbătoare în casa dvs.

Cum să vă decorați pomul de Crăciun și ce ornamente să alegeți?

Împodobirea pomului de Crăciun este una dintre cele mai plăcute ocupații legate de pregătiri pentru Sărbători de Crăciun. Acesta este momentul în care întreaga familie se adună în jurul bradului pentru a-l împodobi cu decorațiuni frumoase. Dar, cum să vă îmbracați pomul de Crăciun ca să arate elegant și stilat? Ce ornamente să alegeți?

Cum să decorezi un pom de Crăciun într-un mod modern?

În acest articol veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a vă îmbrăca bradul de Crăciun. Vă vom sugera cum să alegeți decorațiunile potrivite, în ce ordine să le atârnați și cum să creați un aranjament unic. De asemenea, vom prezenta cele mai la modă tendințe de decorare a pomului de Crăciun pentru 2023.

Ce ornamente să alegeți?

Atunci când alegeți decorațiuni pentru pomul de Crăciun, este recomandabil să vă urmați propriul stil și gust. Dacă vă plac soluțiile clasice, optați pentru globuri tradiționale de culoare roșie, aurie și verde. De asemenea, puteți adăuga câteva ornamente din lemn sau paie pentru a accentua caracterul natural al bradului.

Dacă vrei ca bradul tău să arate mai original, alege ornamente în forme și culori neobișnuite. De asemenea, puteți alege o temă dominantă, cum ar fi  de exemplu un pom de Crăciun în stil scandinav, rustic sau glamour.

În ce ordine să atârnați ornamentele?

Îmbrăcarea bradului de Crăciun începe cel mai bine prin atârnarea luminițelor. Acest lucru va face ca celelalte decorațiuni să fie mai vizibile. Apoi puteți atârna cele mai mari globuri, iar la final pe cele mai mici și mai delicate. De asemenea, merită să nu uitați să atârnați decorațiunile în mod uniform pe întregul brad. Evitați să atârnați toate decorațiunile într-un singur loc.

Cele mai la modă tendințe de decorare a pomului de Crăciun pentru 2023/2024

Căutați idei despre cum să vă decorați pomul de Crăciun într-un mod modern? Sau poate visezi la un brad cu globuri clasice în toate culorile curcubeului? Descoperă inspirațiile noastre pentru bradul de Crăciun!

În acest an, regele va fi bradul de Crăciun monocrom, adică decorat cu globuri într-o singură culoare. Cele mai la modă culori sunt albul, auriul și argintiul.

Decorațiuni monocrome la modă pentru pomul de Crăciun alb și din lemn, monocromatice, pe care să le cumpărați în Pepco

Pomii de Crăciun în stil natural, decorați cu decorațiuni din lemn, paie sau conuri de pin, sunt, de asemenea, foarte populari. Nici pomii de Crăciun clasici în nuanțe roșie și aurie nu se demodează.

Cum să decorați modern un pom de Crăciun?

În zilele noastre, multe interioare sunt dominate de minimalism și de decorațiuni de Crăciun simple și atemporale, care se potrivesc perfect în aproape orice interior – inclusiv pentru aranjamentele scandinave, care sunt extrem de la modă în Polonia. Așa că la Pepco nu puteau lipsi globuri, pandantive și luminițe care se vor potrivi perfect pentru un brad de Crăciun minimalist. Decorațiunile includ nu numai globurile clasice rotunde, ci și sub forma de păsări, flori de lotus, ghețari cu diamante, precum și luminițe de Crăciun multicolore.

Interioarele ascetice sunt adesea dominate de culori deschise – cu albul în prim-plan. Cum se îmbracă un brad de Crăciun alb, sau cum se îmbracă un brad de Crăciun în alb pentru a se potrivi cu un astfel de interior? Este simplu: optați doar pentru ornamente albe și, eventual, argintii. De asemenea, puteți pulveriza ramurile copacului cu un spray de zăpadă.

Cum să-ți îmbraci pomul de Crăciun într-o atmosferă de basm?

Motivul unicornului a cucerit lumea. Și nu este vorba doar despre lumea copiilor. Și adulții s-au îndrăgostit de miticii ponei cu corn. Popularitatea gadgeturilor, hainelor și produselor de decorare a casei cu unicorni a făcut ca aceștia să apară și pe decorațiunile pentru pomul de Crăciun. Cumpărați la Pepco globuri subtili de unicorn pentru pomul de Crăciun albi sau roz cu aripioare. Acestea pot fi completate de seturi la fel de frumoase de pandantive în formă de inimă, reni, fulgi de zăpadă, globuri presărate cu sclipici și decorațiuni de Crăciun ajurate. Unele dintre ele au fost îmbogățite cu decorațiuni cu mărgăritar roz.

Decorațiuni pentru pomul de Crăciun în stil Disney Mickey Mouse de la Pepco

Cum decorezi un pom de Crăciun mic? Optează pentru decorațiuni de Crăciun ajurate

Decorațiunile de Crăciun ajurate pot fi atârnate alături de cele elegante aurii și argintii, dar sunt alese în primul rând de iubitorii de minimalism. Aceste decorațiuni subtile arată minunat chiar și pe cei mai mici pomi. În Pepco veți găsi globuri rotunde și ajurate, steluțe delicate și îngerași eterici. Acestea sunt niște lucrușoare absolut minunate care vor încânta toți oaspeții tăi de Crăciun.

Cum împodobești un pom de Crăciun în interioarele clasice? Alege roșul!

Chiar și fanii interioarelor tradiționale vor fi încântați de roșul clasic de pe bradul de Crăciun. Nicio altă culoare nu este atât de mult asociată cu perioada sărbătorilor. Pepco a pregătit o colecție de decorațiuni de Crăciun potrivite pentru a împodobi o masă, un șemineu sau o fereastră, așa că aruncați o privire în magazin și alegeți o decorațiune de sărbători: un bulgăre de zăpadă, un pitic de Crăciun, un ciorap de cadou sau orice altă decorațiune LED încântătoare prin culoarea veselă și forma tradițională de sărbători. Printre decorațiunile de culoarea roșie se vor afla, de asemenea, pandantive în formă de reni, steluțe și globuri cu o fundă frumoasă.

Care este ordinea optimă în care trebuie să împodobim bradul de Crăciun?

Pom de Crăciun cu ornamente în auriu, argintiu și alb.

Atunci când decorați bradul, merită să păstrați măsură.  Nu vrei ca bradul tău de Crăciun să fie prea încărcat cu decorațiuni. Știți care este cea mai bună ordine pentru a vă îmbrăca bradul de Crăciun? Dacă acesta se află deja bine fixat în locul pe care i l-ați desemnat, puteți începe prin a-l decora cu luminițe pentru pomul de Crăciun. Acest lucru vă va permite să distribuiți uniform lanțurile luminoase și să le fixați în mod stabil, chiar înainte de a atârna globuri și alte decorațiuni. Cele mai mari ornamente ar trebui să fie atârnate pe ramurile inferioare ale bradului, iar cele mai mici pe ramurile superioare. În vârful bradului puteți pune o stea, un vârf ornamental sau un alt element decorativ.

Puteți, desigur, să schimbați ordinea, dar adăugarea luminilor la sfârșit este destul de riscantă – deoarece este ușor să doborâți și să distrugeți decorațiunile din sticlă.

Infografic Pepco În ce ordine să împodobești un brad de Crăciun

Ce luminițe pentru brad să alegeți?

Următorii factori merită luați în considerare atunci când alegeți luminițele pentru pomul de Crăciun:

  • Culoare: Luminițele pentru pomul de Crăciun sunt disponibile în multe culori diferite, de la albul clasic și albul cald până la cele mai colorate, cum ar fi roșu, verde, albastru sau galben. Alegeți culoarea luminițelor care se potrivește cel mai bine cu designul casei dumneavoastră și cu bradul de Crăciun.
  • Tipul de lumini: pot fi tradiționale sau cu LED-uri. Luminile LED sunt mai eficiente din punct de vedere energetic și mai durabile decât luminile tradiționale.
  • Lungimea lanțului: lungimea lanțului de lumini trebuie să fie adaptată la înălțimea pomului. Pentru un brad înalt de 180 cm, este suficient să instalați un lanț de lumini de aproximativ 5 metri lungime.
  • Numărul de luminițe: numărul de luminițe depinde de preferințele dumneavoastră. Dacă doriți ca pomul de Crăciun să fie puternic iluminat, alegeți un lanț cu mai multe luminițe. Dacă, pe de altă parte, preferați un efect mai subtil, alegeți un lanț cu mai puține luminițe.

Câte luminițe să alegeți în raport cu înălțimea pomului?

Se presupune că este nevoie de aproximativ 300 de luminițe pentru fiecare metru de înălțime a pomului. Aceasta înseamnă că sunt necesare aproximativ 540 de luminițe pentru un brad de 180 cm înălțime.

Dacă aveți un brad de 180 cm înălțime, puteți alege un lanț de lumini LED de 5 m lungime, cu 540 de luminițe. Un astfel de șir de luminițe va fi suficient pentru a ilumina bine pomul de Crăciun și pentru a crea o atmosferă de sărbătoare.

Când să îmbracați pomul de Crăciun?

Conform tradiției, bradul de Crăciun poate fi împodobit abia în Ajunul Crăciunului, dar pentru mulți oameni aceasta este o zi plină de treburi și de pregătire a felurilor de mâncare pentru seară de Ajun. Dacă preferați, îmbrăcarea pomului de Crăciun poate fi făcută cu o zi înainte. De fapt, nu există nicio regulă care să definească momentul în care ar trebui să împodobești bradul de Crăciun – este o tradiție plăcută de Crăciun, și nu o obligație care trebuie făcută la o anumită dată.

Tradiția de a îmbrăca bradul de Crăciun cu participarea întregii familii este una incredibil de frumoasă – este un moment pe care îl puteți petrece împreună pentru a pune fără grabă decorațiunile preferate pe ramurile bradului .

Decorațiuni pe bradul de Crăciun: ornamente, steluțe și pandantive

Cum să alegem cele mai bune decorațiuni pentru pomul de Crăciun la un preț bun?

Pomul de Crăciun este o nebunie de culori, forme și modele sau o singură culoare și o singură temă dominantă? Părerile sunt împărțite pe această temă: unii preferă o amestecătură fermecătoare și plină de abundență, alții optează mai degrabă pentru o compoziție calmă și ordonată. Seturile de ornamente pentru pomul de Crăciun gata pregătite de Pepco, completate în funcție de o anumită cheie de culori, vor fi pe placul amândurora. Acest lucru se datorează faptului că ele pot constitui atât o temă dominantă, cât și o completare la decorarea mai variată a pomului de Crăciun.

  • Optați pentru seturile de ornamente pentru pomul de Crăciun de la Pepco – în loc să alegeți globuri și pandantive individuale, puteți opta pentru a cumpăra un set. Seturile de ornamente pentru pomul de Crăciun gata pregătite de Pepco sunt compuse în funcție de o anumită cheie de culori. Ele vor decora cu brio orice brad de Crăciun și nu costă mult!
  • Dacă preferați, cumpărați globuri individuale și alte decorațiuni – la Pepco vă așteaptă o gamă imensă de posibilități și o gamă largă de decorațiuni într-o mare varietate de culori și stiluri. Veți găsi pandantive în estetică glamour – de exemplu, în formă de fulgi de zăpadă sau de țurțuri de gheață. Oferim, de asemenea, decorațiuni în stil rustic – de exemplu, reni din lemn și pitici cu barbă. De asemenea, nu ducem lipsă nici de cele mai la modă globuri cu sclipici, globuri de catifea și de culori intense.

Nu sunteți sigur pentru ce să optați? Aruncați o privire în magazinul Pepco pentru a vedea întreaga noastră gamă de decorațiuni pentru pomul de Crăciun și alegeți decorațiunile care vă vor garanta cea mai mare plăcere. Vă dorim cele mai frumoase momente de familie alături de bradul dumneavoastră frumos împodobit!