Garden party cu efect wow? Idei pentru o petrecere în grădină

Listă de conținut:
Visezi la o petrecere în grădină cu un adevărat efect wow? O petrecere în grădină este o modalitate excelentă de a sărbători diferite ocazii: începutul sau sfârșitul verii, zile de naștere, aniversări… sau pur și simplu, pentru a sărbători timpul petrecut împreună cu cei dragi. Dacă dorești să transformi un grătar clasic într-o petrecere de neuitat sub cerul liber, verifică cum să ai grijă de atmosferă, decorațiuni, meniu și detalii.
Cum să organizezi un garden party de succes?
Dacă visezi la un garden party de care invitații tăi își vor aminti mult timp, merită să ai grijă de aspecte care sunt adesea trecute cu vederea atunci când organizezi o petrecere, dar care pot da petrecerii un caracter unic:
- Alege laitmotivul. Acesta te va ajuta să alegi decorațiunile, gustările și chiar ținutele perfecte.
- Organizează zonele tematic. Împarte spațiul: o zonă separată pentru ospăț, relaxare (de exemplu, șezlonguri, hamace, perne pe iarbă), pentru copii, un colț de dans.
- Nu uita de iluminatul ambiental care este baza unui garden party reușit. Jocul de lumini poate transforma o grădină într-un spațiu cu adevărat magic. Ghirlandele făcute din becuri, felinarele, lumânările în borcane vor funcționa foarte bine.
- Planifică cu atenție cadrul muzical și atracțiile suplimentare. Un playlist cu hituri de vară este un must have, dar poți merge mai departe și organiza un karaoke, jocuri de societate în aer liber, un test tematic sau un mini-cinema în aer liber cu un proiector.
- Mizează pe mici detalii uimitoare. Dacă dorești ca evenimentul tău să rămână în amintire peste ani, fă-ți timp să adaugi detalii cum ar fi cărți personalizate, decorațiuni realizate din materiale naturale, prosoape reci pentru invitați într-o zi călduroasă, borcane de limonadă, autocolante cu numele pe pahare.
Petrecere în grădină: decorațiuni
Ce să folosești atunci când îți decorezi spațiul din grădină?
- Flori proaspete și plante verzi – buchete în vaze, ghirlande, crenguțe simple de mentă sau lavandă ca detalii.
- Mobilier de grădină și textile – mobilierul ușor din lemn sau rattan cu perne moi arată bine. Păturile colorate de pe iarbă vor face, de asemenea, o impresie bună.
- Baldachine, corturi, umbrele – acestea protejează de soare, dar sunt elegante și dau formă spațiului.
- Detalii DIY – panouri de meniu, stickere și decorațiuni pe pahare, decorațiuni handmade din hârtie sau lemn.
Ce să eviți? Culorile prea închise (pot părea sobre) și prea multe elemente, deoarece excesul poate copleși oaspeții.
Află cum să-ți decorezi balconul, terasa și grădina >>
Petrecere în grădină: meniu
Atunci când pregătești meniul pentru o petrecere în grădină, alege mâncăruri care sunt ușor de transportat și mâncat chiar și atunci când invitații stau pe iarbă, pe un șezlong sau la o masă de cocktail. Ai grijă și de modul în care sunt servite. Cel mai bine funcționează platourile, plăcile, borcanele și mâncarea în versiunea finger food, care poate fi luată cu mâna fără tacâmuri.
Orice mini-sandwich-uri, aperitive, tartalete, brioșe, rulouri tăiate în bucăți sau salate în borcănașe mici sunt opțiuni excelente. Dacă e vorba de dulciuri, atunci fructele (de ex. fructele pe bețișoare de frigărui), bezelele, brioșele, prăjiturile și biscuiții vor funcționa bine. Evită deserturile cu frișcă, care se topesc ușor.
Băuturile răcoritoare vor fi, de asemenea, esențiale în zilele toride. De exemplu, poți pregăti borcane mari sau carafe de limonadă, ceai rece, apă cu mentă și fructe. Acestea nu vor fi doar răcoritoare, ci și o decorațiune frumoasă pe masă. O idee bună și practică este să etichetezi paharele (de ex. cu autocolante colorate), astfel încât fiecare să știe care este paharul său.
Și cum să-ți protejezi mâncarea de insecte? Folosește acoperiri de plasă, șervețele din in sau capace speciale pentru farfurii. Dacă știi că este posibil ca viespile sau muștele să se afle în preajma vaselor, amplasează în apropiere repelenți naturali, cum ar fi boluri cu lămâie și cuișoare sau lumânări cu ulei de lămâie.
Petrecere în grădină și grătar
Petrecerea în grădină cu un grătar este deja clasică, și de aceea, merită totuși adăugată puțină varietate. Pe lângă cârnați și ceafă de porc, nu uitați să planificați mâncăruri pentru o varietate de invitați, ținând cont de vegetarieni sau de cei care urmează o dietă fără gluten.
De exemplu, puneți pe grătar pui marinat, burgeri, pește (de ex. somon, păstrăv) și legume: dovlecel, vinete, ardei, sparanghel. Pentru cei care sunt vegani – frigărui cu tofu, halloumi, ciuperci umplute.
De asemenea, organizează inteligent spațiul pentru grătar. Asigură-te că există loc pentru o persoană la grătar, un blat pentru mâncăruri gata preparate, farfurii, tacâmuri, prosoape de hârtie și un recipient pentru vasele murdare. Pentru comoditate, marinează carnea cu o zi înainte, prăjește legumele pe tăvi la jăratec, nu la foc mare.
Organizează un garden party de neuitat!
Găzduirea unei petreceri de succes în grădină este arta de a planifica detaliile. În funcție de faptul dacă visezi la o petrecere intimă în grădină pentru prieteni sau la o petrecere mare cu grătar, mizează pe decorațiuni potrivite, atracții și planificarea bună a spațiului. Dacă dorești să faci evenimentul de neuitat, alege un laitmotiv și joacă-te cu forma. Cu toate acestea, cel mai important lucru este ca gazda să se distreze bine, așa că, abordează organizarea petrecerii în grădină într-o manieră relaxată!
De ce merită să cumperi de la Pepco?