Listă de conținut:

  1. Ce să luați de mâncat și băut la un picnic?
  2. Organizarea picnicului

Un picnic relaxant este o viziune minunată care poate fi realizată în propria grădină, în parc sau pe o poiană din pădure. Indiferent de locul unde doriți să vă organizați picnicul, pregătiți obligatoriu câteva bunătăți. Ce feluri de mâncare să luați la un picnic? Ce băuturi și ce altceva ar mai putea fi util?

Ce să luați de mâncat și băut la un picnic?

O masă de picnic nu trebuie să fie prea deosebită, dar nici prea obișnuită – la urma urmei, un picnic este o atracție care se bazează în principal pe mâncatul în aer liber. 

Rețete de picnic:

  • Sandvișuri, covrigi sau baghete – le puteți pregăti acasă și pur și simplu le puteți împacheta într-un coș de picnic. Acestea pot varia de la sandvișuri simple cu salată, șuncă, brânză și roșii până la covrigi cu humus, germeni și avocado. Calitatea produselor (pâinea trebuie să fie proaspătă) și o bună compoziție a ingredientelor sunt importante. 
  • Tortillas – o mâncare de picnic genială prin simplitatea sa. Pregătiți-le din timp și luați-le cu dumneavoastră. Puteți face o tortilla cu brânză cu ierburi, somon și salată iceberg crocantă. O altă idee este o tortilla unsă cu ajvar, umplută cu bucăți de cârnați prăjiți și kimchi. O altă sugestie este o tortilla cu pui la grătar, sos de usturoi și salate mixte. 
  • O farfurie plină de gustări – de exemplu, diferite tipuri de brânză, mezeluri, fructe uscate orientale, nuci și diverse alte garnituri, cum ar fi măsline, roșii cherry și murături. 
  • Paste și dip-uri cu gustări – pregătiți în avans hummus, tzatziki și guacamole. De asemenea, luați cu dvs. legume tăiate în bețișoare (ardei, țelină, morcovi decojiți) și bețișoare grissini, nachos și alte produse care pot fi înmuiate în dip-uri și sosuri. 
  • Limonadă sau ceai de fructe – indispensabile pentru picnicurile de vară. Limonada și ceaiul se prepară cel mai bine în mod individual și se pun în sticle sau într-un borcan special cu robinet. Tot ce vă trebuie pentru a face limonadă sunt câteva lămâi, apă și zahăr. Puteți folosi și lămâi verzi pentru varietate. Preparați un ceai din frunzele sau pliculețele de ceai preferate, apoi adăugați suc de fructe. 
  • Cafeaua – o poți lua cu tine într-un termos pentru a nu-și pierde temperatura potrivită.
  • Băuturi carbogazoase și sucuri de fructe – pot oferi varietate la un picnic. Oranjadele tradiționale, apa tonică și carbogazoasă cu diferite arome sunt excelente pentru a potoli setea, în timp ce sucurile de fructe oferă vitamine și nutrienți.

Toate mesele de picnic este cel mai bine să le gătiți sau parțial pregătiți acasă, iar mâncărurile și băuturile să le ambalați în vase de dimensiuni adecvate. În acest rol se vor dovedi excelent recipiente pentru alimente și băuturi de la Pepco.

Organizarea picnicului

Un coș de picnic pentru o cină romantică pe plaja pe malul unui râu

O petrecere de succes în aer liber depinde de multe lucruri. Vremea poate fi crucială, dar este la fel de important să alegeți o locație convenabilă, ziua și să luați cu dumneavoastră lucrurile esențiale. 

Când vă planificați picnicul, nu uitați:

  • Verificarea prognozei meteo – atât cu mult timp înainte, cât și cu o zi premergătoare picnicului.
  • Alegerea unei locații adecvate – organizarea picnicurilor nu este permisă peste tot. Asigurați-vă că nu este interzisă în parcul sau pădurea în care mergeți. 
  • Împachetarea lucrurilor necesare – un picnic nu înseamnă doar mâncare bună!

 

 

Infograficul Pepco despre distracția la picnic

Ce să luați cu dumneavoastră la un picnic (în afară de mâncare)?

  • Pătură este greu de imaginat un picnic fără o pătură. Aceasta ar putea fi o pătură specială pentru un picnic, care va rezista la umezeală și murdărie. Dacă nu aveți una, puteți folosi și alte pături și cuverturi – de preferință într-o culoare mai închisă.
  • Veselă și tacâmuri – condițiile din natură nu înseamnă că trebuie să renunțați la confortul. Pentru ca o masă în aer liber să semene cu adevărat cu un picnic, merită să o serviți pe o farfurie. Dacă alegeți vesela de unică folosință, optați pentru cea biodegradabilă!
  • Șervețele – chiar și celor mai atenți persoane li se pot întâmpla incidente în timp ce mănâncă, așa că este întotdeauna o idee bună să aveți la îndemână un șervețel pentru a vă șterge gura, bărbia sau mâinile. 
  • Un recipient de gunoi sau un sac pentru deșeuri – acest lucru este foarte important, deoarece este posibil să nu existe în apropiere un coș de gunoi sau acesta să fie umplut. 
  • Față de masă dacă țineți la un caracter mai rafinat al picnicului, luați cu dumneavoastră o față de masă pentru exterior. O veți putea întinde pe o pătură și astfel veți putea împărți spațiul în cel unde vă așezați și cel unde veți servi masă. 

Mulți oamenii se întreabă dacă coșurile de picnic sunt într-adevăr practice și necesare. Desigur, totul depinde de modelul unui astfel de coș și de capacitatea și conținutul acestuia. Unele sunt oferite fără accesorii interne, dar cele mai multe au și compartimente sau suporturi integrate pentru farfurii și tacâmuri – aceste elemente sunt adesea incluse în coșul de picnic. 

Dacă vă place să organizați picnicuri și luați adesea masa în aer liber, un coș de picnic, o pătură de dimensiuni adecvate, recipiente pentru mâncare și acest tip de accesorii vă vor fi cu siguranță utile. Din fericire, prețurile lor nu trebuie să fie deloc ridicate.