Favorite

Magazinul meu

0

CSR

Colaborăm cu

SALVAȚI COPIII ROMÂNIA

„Protecţie şi educaţie pentru copiii lăsaţi în ţară” și „Şcoală după şcoală – Centrul educaţional Petrila” vizează ajutorarea copiilor să depășească situaţia de criză generată de migraţia economică a părinţilor, prevenirea abandonului şcolar şi îmbunătăţirea rezultatelor şcolare. Prin aceste proiecte susținem activități precum: sprijin şcolar suplimentar, activităţi educaţionale informale, activităţi de petrecere a timpului liber, consiliere socială pentru familiile copiilor, consiliere psihologică, facilitarea accesului la serviciile medicale, asigurarea de sprijin alimentar.

Accesează pagina Salvati Copiii România

TEACH FOR ROMANIA

Obiectivul principal al proiectului Growing Along with Pepco este de a crea o acțiune de intervenție pentru copiii din comunitățile defavorizate, constând în activități specifice care abordează dezvoltarea competențelor socio-emoționale și crearea unui cadru susţinător prin intermediul şansei la educaţie. Asociația Teach for Romania a organizat activități de mentorat în vederea alegerii unei cariere, cofinanțarea Leadership Summer Academy KIDS, cât şi activităţi extra-curriculare în context şcolar, dar și în afara comunității.

Accesează pagina Teach for Romania

SOS Children’s Village

În țările din Europa unde funcționează magazine Pepco colaborăm cu satele locale care sunt membre ale organizației SOS Children’s Village.

Principalul scop al proiectului constă în acordarea de sprijin adecvat nevoilor educaţionale ale copiilor şi tinerilor abandonaţi, înscrişi în programele derulate de Asociaţia SOS Satele Copiilor România. Organizația susține financiar Comunitatea SOS pentru Tineri din Bacău, București și Sibiu prin: programe de sprijinire a familiei, sprijin școlar, activităţi extraşcolare, inclusiv activităţi sportive, prevenirea comportamentelor de risc şi a violenţei împotriva copiilor, cât și cursuri de învăţare a unei meserii pentru tineri.

Accesează pagina SOS Children’s Village

HOPE AND HOMES FOR CHILDREN

Scopul principal al proiectului constă în susținerea copiilor din programul de prevenire a separării copilului de familie. Aceștia vor fi sprijiniți să rămână cu familiile lor și să continue să frecventeze o formă de studiu. Beneficiarii proiectului vor fi copii care provin din comunități sau familii vulnerabile din punct de vedere socio-economic, cu risc ridicat de abandon școlar. Familiile incluse în program primesc ajutor material și consiliere pentru: îndrumare profesională, mediere, terapie, facilitarea accesului la educație.

Accesează pagina Hope and Homes for Children

WORLD VISION ROMÂNIA

„Pâine şi mâine” și „Vreau în clasa a noua” vizează reducerea abandonului şcolar în rândul copiilor din zonele rurale. Beneficiarii sunt copii cu vârste cuprinse între 6 şi 11 ani, respectiv între 14 şi 18 ani, care provin din comunități vulnerabile. Fundația asigură o masă caldă  în cadrul programului  „Pâine şi mâine” și burse lunare pentru elevii înscrişi în programul „Vreau în clasa a noua”.  De asemenea,  beneficiarii sunt susținuți cu materiale educaţionale, rechizite, produse de igienă și participă la activităţi educaţionale şi de dezvoltare personală.

Accesează pagina World Vision România

ORGANIZAȚIA UMANITARĂ CONCORDIA

Proiectul pune accent pe asigurarea accesului la educaţie pentru copiii din medii defavorizate, în vederea prevenirii riscului de abandon şcolar şi de separare a copiilor de familie. Organizaţia Umanitară CONCORDIA organizează activităţi de sprijin pentru continuarea educaţiei formale a copiilor, satisfacerea nevoilor de bază şi acordarea de sprijin direct în acest sens prin: activităţi extraşcolare şi de petrecere a timpului liber pentru copii, cursuri pentru părinți și copii, cât și acţiuni de voluntariat „Şcoala Altfel” în două centre de zi.

 

Accesează pagina Concordia

FUNDAȚIA NOI ORIZONTURI

Proiectul „Viața la țară” constă în acordarea de sprijin pentru copii (grupa de vârstă 8-14 ani) din zone rurale în vederea formării unei imagini pozitive faţă de sine şi a convingerii că îşi pot crea un viitor mai bun. Ca scop final, vom ajuta aceşti copii să se descurce mai bine la şcoală, acasă şi cu prietenii. Beneficiarii vor fi copii din familii cu dificultăţi financiare, care nu îşi permit să participe la activităţi extracurriculare. Al doilea proiect „Școala cu sclipici” vizează susținerea copiilor care au dificultăți cu citirea și scrierea pentru a face progrese și a reduce decalajul de învățare. Proiectul oferă acestor copii un cadru de dezvoltare a competențelor de bază pentru tot anul școlar prin intermediul unui club de alfabetizare și o școală de vară. De asemenea, își propune să promoveze dezvoltarea unei identități pozitive, a competenţelor sociale şi a independenţei.

Accesează pagina Fundația Noi Orizonturi

FUNDAȚIA INOCENȚI – FILIALA BUCUREȘTI

Scopul Centrului Inocenți pentru Educație și Integrare Socială este de a preveni abandonul școlar și de a facilita integrarea socială pentru copii din comunități defavorizate. Fundația Inocenți – Filiala București organizează următoarele activități: servicii educaționale și sociale, consiliere, mentorat, sprijin în accesarea programelor de sănătate, sprijin în efectuarea temelor, activități artistice și sportive, excursii educaționale și recreative, vizite la muzee, teatru și organizarea de evenimente pentru a sărbători zile speciale.

Accesează pagina Fundația Inocenți - Filiala București

ASOCIAȚIA LINDENFELD – AJUNGEM MARI

„Curaj pentru viitor” ajută copii și tineri instituționalizați din București si alte 20 de judete să își îmbunătățească abilitățile sociale, ceea ce reprezintă una dintre cele mai mari probleme pentru copiii din centrele de plasament. În cadrul proiectului copiii și tinerii participă la ateliere alături de voluntari, la cursuri vocaționale,  la ședințe logopedie și în programe de dezvoltare personală.

Accesează pagina Ajungem Mari

FUNDAȚIA BUCURIA DARULUI

Scopul proiectului “Trambulină pentru viață” este de a susține copii din zone defavorizate în vederea creșterii participării școlare. Fundația organizează ateliere de educație non-formală, ore de consiliere pentru părinți și copii și asigurarea necesarul educațional prin oferirea de rechizite și produse de igienă.

Accesează pagina Bucuria Darului

FUNDAȚIA COMUNITARĂ ORADEA

Prin Comuniteca fundația va organiza ateliere gratuite, cu frecvență săptămânală, pentru copiii cu vârsta de 6-16 ani. Scopul proiectului este acela de a ajuta copiii să găsească domeniile care îi pasionează, pentru a le putea aprofunda prin alte cursuri mai intensive. Un alt scop este acela de a oferi elevilor posibilitatea petrecerii timpului liber în mod productiv. Scopul programului de granturi este ajutarea copiilor defavorizați din mediul rural prin susținerea și finanțarea de inițiative locale în domeniul educației.

Accesează pagina Fundația Comunitară Oradea

FUNDAȚIA SEEDING KNOWLEDGE

Proiectul este o invitație ghidată la explorare, adresată copiilor de clasa a III-a și clasa a IV-a din învățământul primar, care sunt încurajați să „facă pași mici în carieră”. Prin 3 sesiuni de activități de educație nonformală (drama în educație, jocuri de rol, colaje tc.), joc și autocunoaștere (abilități, valori, interese), precum și fișe de lucru care încurajează autonomia și curiozitatea, copii din școli diferite vor explora alături de un facilitator ce înseamnă meseriile actuale, dar și ale viitorului și se vor împrieteni cu abilitățile pe care le au, cu interesele lor, cu valorile personale.

Accesează pagina Seeding Knowledge

Și Clienții Pepco ajută

Ursuleții faptelor bune

În oferta de jucării Pepco veți găsi ceva excepțional – perechea de ursuleți caritabili. Profitul din vânzarea acestora este 100% direcționat către Asociația SOS Satele Copiilor România, ajutând la dezvoltarea și educarea copiilor. Cumpărând ursulețul, Clienții noștri sprijină educația copiilor!

De ce merită să cumperi de la Pepco?

Suntem aproape de tine

Peste 450 de magazine pe teritoriul întregii țări. Suntem întotdeauna aproape de tine.

Avem întotdeauna prețuri mici

La Pepco vei găsi tot ce ai nevoie, la prețuri mici.

Gamă largă de produse

La Pepco vei găsi o mare varietate de produse pentru tine, pentru familia și pentru casa ta.

Cumperi fără probleme

Ai 30 de zile la dispoziție pentru returnarea produselor în orice magazin de pe teritoriul țării.